Κουλούρια σπιράλ

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Παρασκευή, 22 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Δίχρωμη απόλαυση...

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ βούτυρο
  • 500 γρ αλεύρι
  • 200 γρ κορν φλάουρ
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ κακάο
  • ξύσμα πορτοκάλι
  • βανίλιες
  • λίγο γάλα  για επάλειψη
Οδηγίες
  1. Μοιράζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε δυο μπολ και χτυπάμε μέχρι ν'αφρατέψουν.
  2. Στο ένα μπολ προσθέτουμε το κακάο και στο άλλο το ξύσμα και τις βανίλιες.
  3. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μοιράζουμε και αυτό στις δύο ζύμες. Ρίχνουμε τόσο ώστε η κάθε ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα. Τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
  4. Κατόπιν,τοποθετούμε την καθεμιά σε λαδόκολλα και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε φύλλο μακρόστενο,αφού πρώτα τοποθετήσουμε λαδόκολλα και πάνω από τη ζύμη. Τέλος βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και κολλάμε τις άκρες τους με λίγο γάλα.
  5. Αν τα κάνουμε νηστίσιμα κολλάμε με λίγο νερό. Τυλίγουμε σε ρολό και ξαναβάζουμε στο ψυγείο,τυλιγμένο σε μεμβράνη για 20 λεπτά.
  6. Τέλος κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόχαρτο.Πατάμε λίγο με τα δάχτυλα και αλείφουμε με λίγο γάλα.
  7. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Λίγα μυστικά ακόμα