Κατσικάκι φούρνου με μουστάρδα
Προστέθηκε από
Hlianna
, Τρίτη, 26 Απρίλιος 2011
Μέση βαθμολογία
/ 5
4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Για το κυριακάτικο τραπέζι μας αλλά και το πασχαλινό!!!!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Κρεατικά
Άλλες κατηγορίες
Πασχαλινές Συνταγές
Όλες οι συνταγές
1,5 κιλό περίπου κατσικάκι
Πατάτες χοντροκομμένες
Χυμό 2 λεμονιών
4 σκ. σκόρδο
¾ κούπας λάδι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ. γλ. Θυμάρι
1 ποτήρι νερό
Αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες
Ανακατεύω σε μπολ το λάδι, ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι να γίνει ένα μείγμα.
Βάζω τις κομμένες πατάτες στο ταψί και τις περιχύνω με το μισό μείγμα της μουστάρδας μας.
Πάνω στις πατάτες βάζω το κατσικάκι, το αλατοπιπερώνω, βάζω στις σχισμές το σκόρδο και το περιχύνω και αυτό με το υπόλοιπο μείγμα.
Προσθέτω στο ταψί 1 ποτήρι νερό, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο ή το βάζω στη γάστρα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200
ο
για 1 ώρα.
Ξεσκεπάζω το ταψί μου, γυρίζω το κρέας από την άλλη πλευρά και ψήνω στους 180
ο
για 1,5 ώρα περίπου.