Κατσικάκι φούρνου με μουστάρδα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 26 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Για το κυριακάτικο τραπέζι μας αλλά και το πασχαλινό!!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1,5 κιλό περίπου κατσικάκι
  • Πατάτες χοντροκομμένες
  • Χυμό 2 λεμονιών
  • 4 σκ. σκόρδο
  • ¾ κούπας λάδι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. Θυμάρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες

  1. Ανακατεύω σε μπολ το λάδι, ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι  να γίνει ένα μείγμα.
  2. Βάζω τις κομμένες πατάτες στο ταψί και τις περιχύνω με το μισό μείγμα της μουστάρδας μας.
  3. Πάνω στις πατάτες βάζω το κατσικάκι, το αλατοπιπερώνω, βάζω στις σχισμές το σκόρδο και το περιχύνω και αυτό με το υπόλοιπο μείγμα.
  4. Προσθέτω στο ταψί 1 ποτήρι νερό, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο ή το βάζω στη γάστρα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 1 ώρα.
  5. Ξεσκεπάζω το ταψί μου, γυρίζω το κρέας από την άλλη πλευρά και ψήνω στους 180ο για 1,5 ώρα περίπου.