Μηλότουρτα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2009
Συστατικά
Παντεσπάνι
  • 5 κ.σ. Αλεύρι
  • 5 κ.σ. Ζάχαρη
  • 5 κ.σ. Γάλα
  • 5 κ.σ. Λάδι
  • 2 Αυγά
  • ½ σακουλάκι Μπεκιν
Κρέμα
  • 5 μεγάλα Μήλα
  • 4 Φύλλα Ζελατίνα
  • 250 γρ Νερό
  • 1 Κούπα Ζάχαρη
  • 1 Βανίλια
  • 60 γρ Ανθός Αραβοσίτου Βανίλια
  • 2 κ.σ. χυμό Λεμόνι
  • 2 Αυγά
  • 200 γρ Κρέμα Γάλακτος
Οδηγίες

Παντεσπάνι

  1. Χτυπάτε στο Μίξερ το Αλεύρι με το Μπέικιν , Ζάχαρη, Γάλα, Λάδι και τα Αυγά.
  2. Βάζετε το μίγμα σε μια φόρμα με στεφάνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  3. Αφήνετε να κρυώσει

Κρέμα

  1. Βάζετε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει.
  2. Τρίβετε τα μήλα στον τρίφτη ( χοντροτρίβετε) και προσθέστε τα υλικά εκτός από τη ζελατίνα, τα αυγά   και την κρέμα γάλακτος.
  3. Βράστε τα όλα μαζί ανακατεύοντας .
  4. Στο καυτό μίγμα ρίχνετε τα 2 αυγά λίγο χτυπημένα και την ζελατίνα και  αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  5. Γύρω από το παντεσπάνι βάζετε το στεφάνι από την φόρμα και το γεμίζετε με την κρύα Κρέμα
  6. Χτυπάτε την Κρεμά Γάλακτος καλά να αφρατέψει ,και γαρνίρετε την κρύα τούρτα.
  7. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα .
  8. Πασπαλίζουμε την τούρτα μας με ζάχαρη άχνη και κανέλλα .