Μακαρονάδα του χορτοφάγου

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Κυριακή, 15 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια μακαρονάδα γεμάτη νοστιμιά και βιταμίνες!

Συστατικά
  • 1 / 2 κιλό ζυμαρικά
  • 2 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι

Σάλτσα

  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλ/νο
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκύθια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Μερικά μανιτάρια φρέσκα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 ακτίνες σέλερυ ψιλ/νο
  • Μερικές κόκκινες ντομάτες ψιλ/νες ή 1 κουτί κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. γλ. Ζάχαρη
  • Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού ή 1 κ.γλ. ξερό
  • Μισό κ.γλ. ρίγανη
  • Μισή κούπα ζωμό ή νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους και  τα προσθέτουμε ένα ένα, αρχίζοντας από τα πιο σκληρά.
  3. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέτουμε την ντομάτα, τα αρωματικά , τη ζάχαρη, αλάτι , πιπέρι  και το ζωμό λαχανικών.Τα σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια με το λάδι για να μην κολλήσουν. Τα βράζουμε αν ντέντε.
  5. Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη, τότε παίρνουμε με πιρούνα τα μακαρόνια μας από την κατσαρόλα  μισοστραγγισμένα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε, προσθέτοντας και τυρί τριμμένο , αν θέλουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα