Κοτόπουλο με χυλοπίτες και μουστάρδα

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Δευτέρα, 23 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Κοτόπουλο νόστιμο και πικάντικο με τη γεύση της μουστάρδας...

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ χυλοπίτες
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • λίγο σέλινο ή 2 κλωναράκια σέλερι
  • 1 φλιτζ,τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  •  λίγο θυμάρι(φρέσκο ή ξερό)
  • 1\2 φλιτζ,τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε ελαφρά.Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και γυρνάμε απ'όλες τις πλευρές.Όταν ροδοκοκκινήσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2.  Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,τα καρότα και το σέλερι ή σέλινο,τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κρέας,τη μουστάρδα αραιωμένη με ένα ποτήρι νερό και το θυμάρι.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά,ανακατεύοντας τακτικά για να μη μας κολλήσει.Αν χρειαστεί,προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
  5. Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα,βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό,στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.