Ψητό ρυζόγαλο με αμύγδαλο μαρέγκα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 29 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Εύκολο και γρήγορο γλυκό!

Συστατικά

 

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ ρύζι γλασέ
  • ξυσμα απο 1 λεμόνι
  • 700 γρ δαμάσκηνα φρεσκα η κονσερβα σε βαζο
  • 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ρούμι
  • 1 ξυλάκι  κανέλας
  •  2 αυγά
  • 3 κουταλιές σουπας φέτες αμύγδαλα
Οδηγίες


  1. Βγαζουμε απο το Γάλα 2 κουταλιές σουπας .
  2. Το υπόλοιπο γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την κανελλα το βραζουμε  και ριχνουμε  το ρύζι. αφηνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
  3. αν εχουμε δαμασκινα απο κονσερβα τα στραγγιζουμε και πασπαλιζουμε με κανελλα σκονη και τα βρεχουμε με το ρουμι. αν εχουμε φρεσκα δαμασκηνα τα , πλένετε  και βγαζουμε το κουκουτσι τα βαζουμε σε κατσαρολακι με 1 κουταλιά σουπας ζάχαρη, ρούμι, κανέλα και 125 ml νερό, αφήνουμε να πάρει βράση  για περίπου 5 λεπτά.τα στραγγιζουμε
  4. Χωριζουμε τα αυγά. Τα ασπράδια αυγού τα χτυπαμε σε μαρεγκα σφιχτη με 3 κουταλιές ζάχαρη, τους κροκους των αυγών τους ανακατευουμε με τις   2 κουταλιές σουπας γάλα και 5 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  5.  οταν βραση το ρυζι ριχνουμε τους κροκους πρωτα μεσα και μετα την μιση μαρεγκα ανακατευουμε καλλα,
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °.Σε ενα πυρεξ βαζουμε  το ρυζόγαλο, μετα επανω τα δαμάσκηνα και την υπολυπη μαρεγκα με ενα κουταλι πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε για 10 λεπτά.και πασπαλιζουμε με αχνη
Λίγα μυστικά ακόμα
Mπορουμε αντι δαμασκηνα να βαλουμε κερασια