Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού και κουκουνάρι

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 31 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Πανεύκολη και ευωδιαστή μακαρονάδα! Η ευωδιά της Μεσογείου στο πιάτο σας.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό
  • Λίγο λάδι
  • 5 γεμάτες κ.σ. πέστο βασιλικού σπιτικό ή έτοιμο από βαζάκι
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • Μισή κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλ/να
  • Για το πέστο
  • 40 φύλλα βασιλικού
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • Μισή κούπα  λάδι
Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε  αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από αυτό που γράφει η συσκευασία.
  2. Ταυτόχρονα σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε πρώτα το κουκουνάρι ελαφρά. Ρίχνω και το πέστο και το ανακατεύω για 2-3 λεπτά. Στη σάλτσα αυτή ρίχνω 4-5 κ.σ. νερό από αυτό των μακαρονιών για να αραιώσει λίγο.
  3. Σουρώνω τα μακαρόνια, τα ξαναβάζω στην κατσαρόλα και ρίχνω και τη σάλτσα μαζί με την παρμεζάνα και τα βάζω στη σβηστή φωτιά πάνω και τα αναλατεύω καλά. Προσθέτω και το φρέσκο βασιλικό αν θέλω και σερβίρω.
  4. Για να φτιάξω το σπιτικό πέστο βασιλικού, Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιώ. Φυλάω τη σάλτσα στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Σε συνταγή του Δρίσκα.