Μπακλαβάς με ταχίνι και καρύδι

recipe image
Προστέθηκε από Ροδάνθη, Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
12 μεγάλα κομμάτια
  • 1  πακέτο  φύλλο  για  μπακλαβά ( εγώ  δεν  είχα  και   έβαλα   κρούστας)
  • 2   φλιτζάνια   καρύδι   αλεσμένο
  • 1  φλιτζάνι   ταχίνι
  • (Προαιειτικά)  150  γραμ.  σουσάμι  πλυμένο,  το  οποίο  το  βαζουμε  στο   φούρνο   να   ψηθεί
  • 1   κουταλιά  της   σούπας   ζάχαρη  κρυσταλλική
  • 1  κουταλάκι  του   γλυκού   κανέλα

Για   το  σιρόπι

  • 1 1/2  ποτήρι  ζάχαρη
  • 1    ποτήρι   νερό
  • 2   μεγάλες   κουταλιές  του  γλυκού  μέλι
  • φλούδα   λεμονιου
  • 1  φλιτζανι   καλαμποκέλαιιο
Οδηγίες
  1. Αλέιφουμε  το   ταψί  μας  ή   το   πυρέξ   μας  όπως   αυτό  στη   φωτογραφία   που   έχω.
  2. Ανοίγουμε  το   φύλλο  μας   και  το   κόβουμε  όσο  ειναι  το  ταψί  μας ,  συνήθως  στη   μέση. Ετσι   έχουμε  γύρω  στα   35  φύλλα
  3. Αλέιφουμε  κάθε   φύλλο  που   βάζουμε  στο   ταψί  μας   με   το  καλαμποκέλαιο   και   οταν   φτάσουμε   στα   15  φύλλα   το  15ο  δεν  το   αλέιφουμε   αλλά   βάζουμε  το   ταχίνι   το  στρώνουμε  με  μία  σπάτουλα,  προσθέτουμε   το   σουσάμι   και   απο   πάνω   το   καρύδι  μεσα   στο   οποίο   εχουμε  προσθέσει   τη   ζάχαρη   και   την   κανέλα .
  4. Ξαναβάζουμε  τα   φύλλα  μας   ένα   ένα  και   τα   αλέιφουμε  πάλι  με  καλαμποκέλαιο .
  5. Όταν   τελειώσουν  χαράζουμε  το  γλυκό  μας  και   το   ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Για   το  σιρόπι
  1. Βάζουμε  όλα  τα   υλικά  μας  σε   κατσαρόλα,  όταν   πάρει   βράση  ξαφρίζουμε  και  μετα   απο   2  με  3  λεπτά   το   σιρόπι  μας  ειναι   έτοιμο.
  2. Περιχύνουμε  το   γλυκό  μας   με  κρυο   γλυκό  και  ζεστό   σιρόπι  ή   ζεστό   γλυκό   και     κρύο  σιρόπι.