Λαζάνια σπιτικά χρωματιστά

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Λαζάνια από τα χεράκια σας νόστιμα και υγειινά!! Εγώ  έφτιαξα ροζ λαζάνια με παντζάρια και απλά!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8-10 άτομα ανάλογα τη μερίδα

  • 500-700 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 1 αυγό,
  • 1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα,
  • 5-6 πατζάρια {ανάλογα το μέγεθές τους} βρασμένα και πολτοποιημένα στο μούλτι,ή 500 γρ. σπανάκι βρασμένο και πολτοποιημένο στο μούλτι,
  • 1 κ.γλ. αλάτι.
Οδηγίες



  1. Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκάνη κάνοντας μια λακουβίτσα που θα ρίξουμε το αυγό,αλάτι και εναλλάξ το γάλα με τον πολτό πατζαριού.
  2. Το ίδιο θα κάνουμε αν βάλουμε πολτοποιημένο  σπανάκι στη ζύμη μας!!
  3. Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο τον πολτό η ζύμη και να πάρει ροζ ή πράσινο χρώμα προσέχοντας να έχουμε ζύμη μαλακή και ευκολόπλαστη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
  4. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο,κόβουμε φαρδιές λωρίδες και μετά στη μέση κάθε μια λωρίδα{όπως φαίνεται στις φωτό},διπλώνουμε τη λωρίδα και κόβομε σε λεπτές λωρίδες-λαζάνια.
  5. Βάζομε σε αλευρωμένους δίσκους ή ταψάκια αφήνουμε να στεγνώσουν 1 ώρα περίπου,το καλοκαίρι σε λιγότερο χρόνο θα έχουν στεγν΄ωσει!
  6. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό με αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τα λαζάνια μας να βράσουν για 15 λεπτά περίπου,προσέχοντας μην μας λιώσουν.
  7. Σουρώνουμε καλά τα λαζάνια,πασπαλίζουμε ένα πυρέξ με μπόλικο κεφαλοτύρι τριμμένο ή όποιο τυρί θέλουμε,βάζουμε μια στρώση λαζάνια πάλι τυρί-λαζάνια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  8. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε -καίμε λάδι και ρίχνουμε πάνω στα λαζάνια,στο πυρέξ.
  9. Αν δεν θέλετε να τα φτιάξετε με αυτό τον τρόπο ,αφού τα σουρώσετε θα ακολουθήσετε τον τρόπο που λαδώνουμε όλα τα ζυμαρικά μας!!
  10. Εγώ μοίρασα τη ζύμη βάζοντας στο μεγαλύτερο κομμάτι τον πολτό πατζαριού και αφήνοντας την υπόλοιπη ζύμη σκέτη φτιάχνοντας δίχρωμα λαζάνια!!
Λίγα μυστικά ακόμα