Σαρδέλες αχνιστές

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό σαρδέλες  πλυμένες και καθαρισμένες από εντόσθια και κεφάλια
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη ή περισσότερο  φρέσκια
  • 2 ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • Μισό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες



  1. Αλατοπιπερώνουμε τις  καθαρισμένες σαρδέλες.
  2. Τις βάζουμε σε τηγάνι με τη σειρά, τις περιχύνουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού.
  3. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας πάνω στις σαρδέλες. Ρίχνουμε λίγη ρίγανη ακόμα.
  4. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Δε χρειάζεται νερό, γιατί θα κατεβάσει τα υγρά η ντομάτα μας.
Γίνεται και με γαύρο!