Πεϊνιρλάκια

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Σάββατο, 09 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μικρά και νόστιμα πεϊνιρλάκια !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 120 γραμμάρια χλιαρό γάλα.
  • 100 γραμμάρια χλιαρό νερό.
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά.
  • 1/2 κιλό αλεύρι.
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη.
  • 1.κ.γλ.κοφτή αλάτι.
  • 4 κουταλιές λυωμένο φρέσκο βούτυρο.
  • 150 γραμμάρια ζαμπόν μικρά κομματάκια.
  • 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο.
  • Βούτυρο φρέσκο 100 γραμμάρια για από πάνω.
Οδηγίες
  1. Χλιαραίνουμε το νερό και διαλύουμε σαυτό την μαγιά με την ζάχαρη και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να αφρίσει.
  2. Ανοίγουμε λακκούβα με το αλεύρι σε λεκάνη ,ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς,το αλάτι το λιωμένο βούτυρο και το γάλα χλιαρό,και ανακατεύουμε σιγά-σιγά παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι  να κάνουμε μια ζύμη μαλακή ,λεία.
  3. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και σκέπασμα σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.
  4. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σαν μικρές βαρκούλες ,που τις γεμίζουμε με ζαμπόν και από πάνω κασέρι.
  5. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγη ώρα,και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά περίπου,δεν σκουραίνει το χρώμα τους.
  6. Μόλις τα βγάλουμε βάζουμε από πάνω από το καθένα, ένα μικρό κομματάκι φρέσκο βούτυρο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγονται ζεστά!Γίνονται περίπου 30-32 μικρά πεϊνιρλάκια.

Μικρασιάτικα πεϊνιρλί
Πεϊνιρλί με τυριά