Χαλβάς της γιαγιάς

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Κυριακή, 07 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Παλιό απλό και νόστιμο γλυκό που ξυπνάει μνήμες.

Συστατικά
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 2 και 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι σταρένιο.
  •  2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  •  3 και 1/2 ποτήρια νερού νερό.
  • 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα μέσα στο σιρόπι.
  • Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και  βάζουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε και την κανέλα.
  2. Καίμε το λάδι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Με ξύλινη κουτάλα γυρίζουμε γρήγορα το αλεύρι και προσέχουμε να μη μας καεί ,γιατί καίγεται εύκολα.
  3.  Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιρόπι προσέχοντας γιατί πιτσιλάει. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και βάζουμε μείγμα χαλβά .Με την παλάμη μας , δίνουμε σχήμα επάνω στο κουτάλι και τα βάζουμε σε πιατέλα.
  5.  Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο χαλβάς της Ελένης

Χαλβάς με ταχίνι