Γιαουρτόπιτα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα κέικ από το παρελθόν, αγαπημένο, μαμαδίστικο!

Συστατικά
  • 3, 5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • Μισό κ.γλ. σόδα
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ , τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι αρχικά και στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μίξερ στη μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά, ώστε το μείγμα μας να γίνει αφράτο.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά το ταψί μας Νο 35 ή 2 στρογγυλές φόρμες 24 αρες  με αποσπώμενο πάτο και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.
  3. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου και αφού δοκιμάσουμε με την οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το κέικ μας, τότε το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί για λίγο. Στη συνέχεια το αφαιρούμε από το ταψί αναποδογυρίζοντάς το ή από τις φόρμες και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα τελείως.
  4. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να καλύψουμε το ταψί ή τις φόρμες με λαδόκολλα που θα κόψουμε σε διαστάσεις  μεγαλύτερες από αυτές του πάτου της φόρμας ή του ταψιού μας.

Καλύπτουμε το κέικ μας με μεμβράνη για να διατηρείται νωπό. Εκτός ψυγείου διατηρείται λίγες μέρες, μέσα στο ψυγείο διατηρείται 1 εβδομάδα. Στην κατάψυξη διατηρείται μήνες.