Πρασοκιμαδόπιτα της Σοφίας

recipe image
Προστέθηκε από sofouleli, Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μία πίτα πλούσια σε γεύση και πολύ εύκολη στη κατασκευή της.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

γέμιση

  • τέσσερα πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ΄΄
  • 400 γρ. κιμά
  • 1/2 φλ. λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο,
  • μαϊντανό
  • 1/4 τυρί φέτα
  • 2 αυγά
Οδηγίες
  1. Αχνίζουμε τα κρεμμύδια, τα πράσσα μετά και τον κιμά, τα μυρωδικά  και όταν κρυώσουν προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί.
  2. Προσοχή πρέπει να κρύώσει τελείως η γέμιση για να την βάλουμε στη   σφολιάτα, διαφορετικά θα μας γίνει σαν ψωμί το ζυμάρι.
  3. Φτιάχνουμε τη σφολιάτα με τον τρόπο που δείχνω, βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα και τέλος τη χαράζουμε.
  4. Η θερμοκρασία του φούρνου θα πρέπει να είναι στους 250 με αέρα στην αρχη μέχρι να παρει χρωμα και μετα στους 180 μέχρι να ψηθεί, προθερμασμένος φυσικά ο φούρνος. Έχει μεγάλη σημασία το ψήσιμό στις σφολιάτες .
Λίγα μυστικά ακόμα

Πρασοκιμαδόπιτα

Πρασόπιτα θεσσαλίας με τυρί και κιμά