Σουηδικά κεφτεδάκια

recipe image
Προστέθηκε από Parliarita, Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια καταπληκτική συνταγή της σεφ Ντίνας Νικολάου

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  •     450 γρ. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό
  •     100 γρ. μπέικον καπνιστό
  •     1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  •     1 ½ φέτα μπαγιάτικο ψωμί
  •     1 αυγό
  •     1 κουταλάκι κοφτό μπαχάρι
  •     ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  •     1 κ.σ βούτυρο
  •     1 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •     1 ½ φλιτζάνι ζωμό πουλερικών
  •     1 φλ. Κρέμα γάλακτος
  •     ½ φλ. Άνηθο ψιλοκομμένο
Οδηγίες
  1. Πολτοποιούμε το μπέικον και το ανακατεύουμε με τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αυγό.
  2. Βάζουμε το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι ζυμώνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια μικρά σαν καρύδια.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα.
  5. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να πάρει λίγη βράση, κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
  6. Βάζουμε τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με λίγο μπαχάρι και τον άνηθο.
Λίγα μυστικά ακόμα

H φωτογραφία από τη Vasiliki Ver!