Πιλάφι πολύχρωμο.

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Με χρώματα και πολύ νοστιμιά αυτό το πιλάφι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι.
  •     1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη,1 πορτοκαλί, κομμένες καρεδάκια.
  •     1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους.
  •     1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
  •     Ζωμό από κοτόπουλο, η κρέας η αν δεν έχουμε,1 κύβο σπιτικό κότας.
  •     Λίγο μαϊντανό.
  •     Αλάτι .
  •     Πιπέρι.
  •     3 κουταλιές λάδι.
  •     Λίγο καλαμπόκι(προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Στο λάδι,σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι,τις πιπεριές, τα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια ,και τέλος το ρύζι.
  2.  Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,και λίγο-λίγο τον καυτό ζωμό του κοτόπουλου,η το βραστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο. Ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, και το καλαμπόκι.
  3.  Αφήνουμε να βράσει το ρύζι, χωρίς να ανακατεύουμε συχνά. Όταν χρειάζεται προσθέτουμε ζωμό , πάντα καυτό ,και λίγο-λίγο για να το απορροφάει και να μας γίνει το ρύζι σπυρωτό.
  4.  Όταν είναι έτοιμο ,το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 5 λεπτά και μετά το βάζουμε σε μια φόρμα.
  5.  Το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το γαρνίρουμε όπως θέλουμε.
  6.  Πηγαίνει πολύ ωραία με ψητά και κοκκινιστά κρέατα κατσαρόλας η φούρνου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ρυζότο εύκολο