Κέικ με δαμάσκηνα, αχλάδια και καρύδα

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Κυριακή, 18 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα κέικ φρούτων γευστικό!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8-10 άτομα ανάλογα τη μερίδα
  • 2 φλ Φαρίνα,
  • 200 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη,
  • 3 αυγά,
  • 2 αχλάδια κομμένα σε κυβάκια,
  • 2 βανίλιες φρούτα κομμένα σε φέτες,
  • 5-6 δαμάσκηνα σε κυβάκια,
  • 1/2 φλ. καρύδα,
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ,
  • 1-2 κ.σ. μέλι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε,σκουπίζουμε τα φρούτα και κόβουμε τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια,τα αχλάδια σε κομματάκια και τις βανίλιες σε φετούλες για το τέλος!
  2. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα κομμένα φρούτα,ρίχνουμε την καρύδα και το κονιάκ ή λικέρ και ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε σε μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά ν'αφρατέψει το μείγμα,ρίχνουμε το μέλι και ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Προσθέτουμε τη φαρίνα και τέλος τα φρούτα,το μείγμα μας πρέπει να είναι αφράτο γι αυτό καλό είναι να ρίξουμε τη φαρίνα σιγά σιγά!!Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά!
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ ή φόρμα του κεικ ,ρίχνουμε το μείγμα ,το απλώνουμε καλά.Απάνω βάζουμε τις φετούλες βανίλιας σε όλο το κεικ.
  6. Ψήνουμε στους 180c για 45 λεπτά περίπου ελέγχοντας το!Μόλις το βγάλουμε αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με καρύδα ή άχνη!!


Λίγα μυστικά ακόμα

Επίσης μπορούμε να το σερβίρουμε με παγωτό!!!