Τούρτα βανίλιας με Φράουλες

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 18 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
     
  • 1 φακελάκι Άνθος αραβοσίτου βανίλιας                
  • 40 γρ ζάχαρη                                                 
  • 350 γρ γάλα                                           
  • 50 γρ βούτυρο                                                
  • 150 γρ λικέρ αυγού                         

            παντεσπάνι

  • 3 αυγά  χωρισμένα                                                  
  • 90 γρ ζάχαρη                                          
  • 85 γρ αλεύρι   ανακατεμένο με                        
  • 1 φακελάκι Άνθος αραβοσίτου βανίλιας          

           κρέμα με τις φράουλες

  • 450 γρ κρέμα γάλακτος                   
  • 250 γρ γιαούρτι                  
  • 100 γρ ζάχαρη αχνη                      
  • 400 γρ Φράουλες                    
  • 7 φύλλα ζελατίνα                         
  • 2 κ.σ. κονιάκ                                
                    
Οδηγίες

Εικόνας και βίντεο φιλοξενία από TinyPic


  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα .
  3. Ρίχνουμε την ζάχαρη , ρίχνουμε έναν  έναν  τους κρόκους και  μετά ρίχνουμε το αλεύρι με το άνθος αραβοσίτου  να ενωθούν καλά .
  4. Σε μια φόρμα με στεφάνι βάζουμε στον πάτο μια λαδόκολλα  και ρίχνουμε τον χυλό μέσα .
  5. Το φουρνίζουμε αμέσως   και ψήνουμε για 20 λεπτά .
  6. Όταν ψηθεί βγάζουμε αμέσως την λαδόκολλα και  το αφήνουμε να κρυώσει .
  7. Κόβουμε τις φράουλες στα 4
  8. Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό .
  9. Χτυπάμε την Κρέμα γάλακτος σε σαντιγί .
  10. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την ζάχαρη άχνη .
  11. Βγάζουμε την ζελατίνα και την ζεσταίνουμε πολύ λίγο για να λιώσει και  ρίχνουμε μέσα και το κονιάκ .
  12. Ρίχνουμε την ζελατίνα στο γιαούρτι , μετά αμέσως ανακάτεμα καλό και προσθέτουμε τη σαντιγί και τις φράουλες .
  13. Ξαναβάζουμε το παντεσπάνι στην φόρμα ,  ρίχνουμε επάνω την κρέμα του γιαουρτιού  το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες .

            κρέμα με το λικέρ αυγού

  1. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη .
  2.  Προσθέτουμε 6 κ.σ από το γάλα και το ανακατεύουμε καλά .
  3. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το λικερ , και τα βραζουμε .
  4. Παίρνουμε απο την φωτια την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ανθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα αυγών
  5.  Το βαζουμε παλι στην φωτια σχεδόν 1 λεπτό να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμα .
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας και το βάζουμε επάνω στο γλυκό μας .
  7. Κανουμε με ενα πιρούνι μερικα σχέδια και στολίζουμε με οτι λουλουδάκια έχουμε αλλα και χωρις λουλουδάκια ωραίο είναι

Εικόνας και βίντεο φιλοξενία από TinyPic