150 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα, σε κύβους κομμενα
70 ml Amaretto
180 γραμμάρια ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ τριμμενη στο χοντρο του τριφτη
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
Κανουμε τη ζυμη: Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι και ζυμωνουμε.
Βάλτε τη ζύμη σε μεμβρανη και τοποθετήστε στο ψυγείο, τουλαχιστον για 1 ώρα
Ετοιμαζουμε τη γεμηση: Βάζουμε τα βερίκοκα με αμαρέτο και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά. Ριχνουμε και την αμυγδαλοπαστα , ζάχαρη άχνη, μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
Ανοιγουμε τη ζυμη σε ενα φυλο. Αλείφουμε απο την γέμιση ενα λεπτο στρωμα και το κανουμε σε ενα σφιχτό ρολό.
Στη συνέχεια, ακολουθουν 20 λεπτά στην κατάψυξη. Κόβουμε σε φετες 3 χιλιοστα με ένα μαχαίρι οδοντωτο.
Αναβουμε το φουρνο στους 200 βαθμους. Βαζουμε τις φετες σε ταψι με λαδόκολλα, αυτο πρεπει γιατι αν δεν βαλουμε λαδοκολλα, κολλανε τα μπισκοτακια επανω στο ταψι και δεν μπορουμε να τα παρουμ.ε
Ψήνουμε στους 200 βαθμους για 12 λεπτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν θελουμε αυτη τη γέμιση, αλείφουμε με μια κόκκινη μαρμελάδα και πασπαλιζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα