Kουλουράκια τριανταφυλλένια

recipe image
Προστέθηκε από Νάνα, Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Πανέμορφα, νόστιμα κουλουράκια σε σχήμα τριαντάφυλλου!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
50 κομμάτια
  • 150γρ.γιαούρτι
  • 100μλ. λάδι
  • 2 αβγά
  • 250γρ. μαργαρίνη μαλακιά ή βούτυρο λιωμένο
  • 150γρ. τριμμένο φουντούκι ή καρύδι
  • 500γρ. αλεύρι (ίσως και παραπάνω)
  • 1 μπέικιν
  • 1 βανίλια
  • 150γρ. ζάχαρη
Οδηγίες



  1. Ανακατεύω τα υγρά υλικά και έπειτα προσθέτω τα στερεά και στο τέλος τα 500γρ. αλεύρι. Αρχίζω να ζυμώνω και προσθέτω κι άλλο αλεύρι εάν χρειαστεί.Η ζύμη γίνεται μαλακιά και δεν κολλάει.
  2. Χωρίζω τη ζύμη σε 5 μπάλες. Ανοίγω με τον πλάστη λεπτό φύλλο την κάθε μπάλα και με ένα ποτήρι πατάω και βγάζω δισκάκια. Παίρνω απο 3-6 δισκάκια(όσο πιο πολλά,τόσο πιο μεγάλο το τριαντάφυλλο) και τα βάζω δίπλα-δίπλα,το ένα να ακουμπάει λίγο πάνω στο άλλο. Τυλίγω σαν ρολό και κόβω στη μέση με ένα μαχαίρι.Έτσι δημιουργούνται 2 τριαντάφυλλα.
  3. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι, αραδιάζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στους 180βαθμούς 25λ. περίπου.
  4. Όταν κρυώσουν ρίχνω ζάχαρη άχνη ή τα κάνω σιροπιαστά!
  5. Για το σιρόπι, βράζω 3 ποτήρια ζάχαρη,3 1/2 ποτήρια νερό και το χυμό 1/2 λεμονιού.Σιροπιάζω αφού κρυώσουν!
Λίγα μυστικά ακόμα