Σφηκοφωλιές

recipe image
Προστέθηκε από Iva Ptolemaida, Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα γλύκισμα χωρίς ψήσιμο.

Συστατικά

    Ζύμη:

  •     200 γρ. καρύδια αλεσμένα
  •     210 γρ. ζάχαρη άχνη
  •     1 αυγό

    Γέμιση –κρέμα:

  •     250 γρ. βούτυρο
  •     Λίγη ζάχαρη άχνη (με την δική σας προτίμηση)
  •     2 αυγά
  •     ¼ της NUTELA    ή άλλη εκδοχή κρέμας:
  •     40 γρ.ζάχαρη άχνη
  •     180 γρ. βούτυρο
  •     2 κρόκους
  •     4 κουταλιές ρούμι
  •     βανίλια

     Για την βάση:
  • στρόγγυλα «παιδικά» μπισκότα ή άλλα στρόγγυλα, τύπου Σαβουαγιάρ.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι την επόμενη μέρα.
  2. Την επόμενη ημέρα φτιάχνουμε μικρές μπάλες και τις πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη, για να ξεκολλήσουνε εύκολα. Γεμίζουμε την ειδική φόρμα και στη μέση κάνουμε ένα βαθούλωμα , το οποίο γεμίζουμε με την γέμιση – κρέμα, και στο τέλος, «καπάκι» το μπισκότο.
  3. Σφηκοφωλιά είναι έτοιμη και ανοίγουμε την φόρμα, για να βγει. Έτσι κάνουμε όλες της φωλίτσες. Τις αποθηκεύουμε σε κρύο μέρος να στεγνώσουνε.
  4. Για τη γέμιση – κρέμα:  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά στο μίξερ.
Λίγα μυστικά ακόμα

Στη ζύμη μπορεί να μπει και κακάο και αντί καρύδια – φουντούκια.