Πατάτες φούρνου αρωματικές

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011
Περιγραφή

Μια συνταγή του Jamie Oliver πολύ νόστιμες για να συνοδεύσει ψητό κρέας-κοτόπουλο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-5 άτομα
  •     Πατάτες,
  •     1/2 φλ. λάδι,
  •     2 κ.σ. βούτυρο,
  •     3-4 σκ. σκόρδο σε φετούλες,
  •     2 δαφνόφυλλα,
  •     1 κ.γλ. δενδρολίβανο,
  •     1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο ή 1 κ. γλ.αποξηραμένο,
  •     1 σφηνάκι ξύδι,1/2 φλ. λάδι,
  •     λίγο φασκόμηλο,
  •     ξύσμα ενός μανταρινιού,
  •     αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1.     Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες λίγο να μαλακώσουν,15' περίπου.    Τις κόβουμε στη μέση, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ταψί με το 1/2 φλ.λάδι και το βούτυρο να ψηθούν 20'μέχρι να ροδίσουν στους 180β.
  2. Χτυπάμε σε μπολ το υπόλοιπο λάδι, ξύδι, δενδρολίβανο, θυμάρι , το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, το ξύσμα μανταρινιού και το φασκόμηλο και ρίχνουμε στις μισοψημένες πατάτες μας.    Συνεχίζουμε το ψήσιμο 30' ακόμα να ροδίσουν καλά!
Λίγα μυστικά ακόμα