Καραμέλα σπιτική βουτυράτη

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένας απλός τρόπος να φτιάξουμε καραμέλα στο σπίτι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 βάζα
  •     230 γρ ζάχαρη ασπρη η καφε
  •     80 ml νερο
  •     110 γρ βούτυρο
  •     1 πρέζα αλάτι
  •     150ml κρεμα γαλακτος
Οδηγίες

  1.  Βαζουμε τη ζαχαρη με το νερο σε μια κατσαρολα να βρασει,  ανακατευοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.   
  2. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ριχνουμε το βουτυρο και το αλατι  και αφήνουμε να βράσουν, ανακατευοντας σε μέτρια φωτιά.  Να σιγοβράζουν μέχρι το μείγμα να μοιάζει με καραμέλα και να εχει παρει  ενα καραμελενιο χρωμα και να εχει εξατμιστεί το υγρό.
  3.   Όταν εχουμε το επιθυμητό χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά για λίγο  και ριχνουμε την κρεμα γαλακτος, αν  αρχιζει και  σφίγγει μην    απελπίζεστε, θα επανελθει  παλι και θα γινει μια κρεμα,  ανακατεουμε συχνα,  αφηνουμε σε  χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για άλλα 10-15 λεπτά.
  4.   Βαζουμε την καραμελα σε βαζακια.  Ειναι μια νοστιμοτατη καραμελα για αλειμμα σε ψωμι, ψωμακια,  κρουσαν και   για επάλειψη τουρτας, στον καφε που πινουμε η σε σοκολατα που πινουμε η να την ζεστανουμε λιγο ελαφρα και να περιχισουμε μαφινς η μπραουνις
  5.  Μπορουμε να την διατηρησουμε σε Ψυγείο για 2-3 μήνες  και σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 εβδομάδες.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν κανουμε την καραμελα μας με την μαυρη ζαχαρη, θα μας βγει  το χρωμα πιο σκουρο  και εχει μια αλλη γευση, δοκιμαστε και τα δυο να δειτε το διαφορετικο αποτελεσμα