Σουγάνια ή κρεμμυδοντολμάδες

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Παραδοσιακό πεντανόστιμο και ασυνήθιστο πιάτο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     10 κρεμμύδια μεγάλα σε οβάλ σχήμα .
  •     1/2 κιμά μοσχαρίσιο η ανάμεικτο με χοιρινό.
  •     2 κρεμμύδια τριμμένα.
  •     Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  •     1/2 κούπα νερό.
  •     1/2 κουταλάκι κύμινο.
  •     1 κούπα ρύζι καρολίνα η νυχάκι.
  •     1/3 κούπας λάδι.
  •     1 κουταλιά τριμμένη ντομάτας.
  •     Αλάτι ,    Πιπέρι.    Ελάχιστη πάπρικα.
  •     1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
  •     1/2 κούπα ντοματάκια.
  •     3/4 κούπας λάδι.
Οδηγίες
  1.  Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια από τα εξωτερικά φύλλα ,και τα χαράζουμε βαθιά κατά μήκος μέχρι την μέση.    Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια για 5 περίπου λεπτά να μαλακώσουν, και να φύγει η αψάδα τους.
  2. Βγάζουμε τα κρεμμύδια, αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τα φύλλα ένα-ένα προσεχτικά.    Τα τυλίγουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να περιμένουν.
  3.  Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά,( εκτός από τα τέσσερα τελευταία) πολύ καλά να γίνει αφράτος .Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα .
  4.  Στον πάτο μιας κατσαρόλας, βάζουμε τα μικρά κρεμμυδόφυλλα που δεν τυλίξαμε.
  5.  Παίρνουμε ένα -ένα τα τυλιγμένα κρεμμυδόφυλλα, τα ανοίγουμε, και βάζουμε με το κουταλάκι λίγη γέμιση.    Τυλίγουμε τους ντολμάδες και τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε σειρές στριμωχτά, με τις ενώσεις προς τα κάτω.
  6.  Τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο, για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.  Τους καλύπτουμε με καυτό νερό ,ρίχνουμε τις ντομάτες τον πελτέ την πάπρικα ,και αν θέλουμε, μερικούς κόκκους πιπέρι.    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 45 περίπου λεπτά.