Πίτα με λαζάνια

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Κυριακή, 04 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια νόστιμη και ελαφριά πίτα με λαζάνια, κιμά, μανιτάρια και άλλα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1/2 κιλό λαζάνια.
  • 350 γραμμάρια κιμά.
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα λεπτές φέτες.
  • 3 αυγά.
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα.
  • 1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο.
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ πακέτο.
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας.
  • 2 ντομάτες μέτριες ώριμες ψιλοκομμένες.
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 1 σκελίδα σκόρδο.
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα.
  • 1 φύλλο δάφνης.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη.
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Αλάτι ,πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Μισοβράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό.Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με μπόλικο κρύο νερό.
  2. Ετοιμάζουμε τον κιμά:Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι τα κρεμμύδια με λίγο νέο βιτάμ που έκαψε.Τοποθετούμε τον κιμά την δάφνη,το μαϊντανό το σκόρδο τις ντομάτες,την ρίγανη ,την κανέλα το αλάτι και το πιπέρι.Αφήνουμε να σιγοψηθεί μισή ώρα περίπου.
  3. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα λαζάνια το μείγμα του κιμά τα αυγά χτυπημένα το μισό πακέτο Βιτάμ λιωμένο τα μανιτάρια το γάλα και το μοσχοκάρυδο .Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνουν ένα μείγμα.
  4. ΄Κατόπιν βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας και βάζουμε τα μισά φύλλα με λιωμένο Βιτάμ αλειμμένα ανάμεσα. Βάζουμε το μείγμα του κιμά το απλώνουμε να πάει παντού στο ίδιο πάχος και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι με Βιτάμ ανάμεσα αλειμμένα.
  5. Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 25 λεπτά .Τρώγεται εξίσου ευχάριστα ζεστή και κρύα!