Όταν δεν μπορούμε να έχουμε τα αγαπημένα μας αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα, τότε τα μαρινάρουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου με μια μαρινάδα με ασιατικές επιρροές. Μια εναλλακτική πρόταση και για το Πάσχα για κάτι διαφορετικό, αρωματικό και νόστιμο.
Μαρινάδα
Για να πετύχουμε όμορφο φωτεινό πράσινο χρώμα στο μπρόκολο, όπως στη φωτό, κάνουμε τα παρακάτω. Κόβω σε μικρά μπουκετάκια το μπρόκολο και το πλένω καλά. Βράζω μπόλικο αλατισμένο νερό και το ρίχνω μέσα, το βράζω 5 λεπτά.Πρέπει να «κρατάει» , γιατί δε το θέλουμε λασπωμένο. Παράλληλα έχω γεμίσει ένα μπολ με κρύο νερό που έχω προσθέσει μερικά παγάκια. Μόλις στραγγίξω το μπρόκολο, το ρίχνω αμέσω στο κρύο νερό για να σταματήσω το βρασμό. Αυτό θα του διατηρήσει το πράσινο χρώμα και δε θα είναι μουντό, παράλληλα θα έχει κρατήσει όλες τις βιταμίνες του.