Μαριναρισμένα παϊδάκια στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 20 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Όταν δεν μπορούμε να έχουμε τα αγαπημένα μας αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα, τότε τα μαρινάρουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου με μια μαρινάδα με ασιατικές επιρροές. Μια εναλλακτική πρόταση και για το Πάσχα για κάτι διαφορετικό, αρωματικό και νόστιμο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια

Μαρινάδα

  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • Μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • 1 κ. σ. φρ. δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι πιπερόριζα-ginger τριμμένο
  • Πιπέρι καυτερό ή πιπεριά τσίλι,ή πεπεροντσίνο τριμμένο
  • 3 κ. σ. soy sauce- σόγια
  • ½ φλιτζανάκι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • ¼ κούπας νερό
  • Ανθός αλάτιού ή απλό αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

 

  1. Βάζουμε όλα τα τα υλικά της μαρινάδας μας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.
  2. Σε γυάλινο μπολ ή ταψί ή σακούλα τροφίμων βάζουμε τα Παϊδάκια μας και τα σκεπάζουμε με τη μαρινάδα μας. Τα διατηρούμε κάποιες ώρες στο ψυγείο ή καλύτερα από την προηγούμενη μέρα. Τα γυρίζουμε κατά διαστήματα.
  3. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα Παϊδάκια μας σε σουρωτήρι από τη μαρινάδα και προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα . Παίρνουμε το ταψί της κουζίνας μας και το στρώνουμε με αλουμινόχαρτο, πάνω βάζουμε τα ΠαΪδάκια μας και βάζουμε το ταψί στο πάνω μέρος του φούρνου και ανάβουμε το γκριλ.
  4. Δεν χρειάζονται πολλή ώρα ψήσιμο, περίπου 7-10 λεπτά από κάθε πλευρά. Θα βγάλουν και ζουμάκι στο ταψί, αυτό το μαζεύουμε για να περιχύσουμε τα παϊδάκια μας στο σερβίρισμα.
  5. Η υπόλοιπη μαρινάδα που μας περίσσεψε , μπορεί να γίνει συνοδευτική σάλτσα αφού τη βράσουμε για 5 λεπτά σε κατσαρολάκι. Τη σερβίρουμε ξεχωριστά στο τραπέζι μας, αφού τη βάλουμε μέσα σε ένα κανατάκι.
  6. Τα σερβίρουμε ζεστά και λαχανικά ωμά ή βραστά.

 

Για να πετύχουμε όμορφο φωτεινό πράσινο χρώμα στο μπρόκολο, όπως στη φωτό, κάνουμε τα παρακάτω. Κόβω σε μικρά μπουκετάκια το μπρόκολο και το πλένω καλά. Βράζω μπόλικο αλατισμένο νερό και το ρίχνω μέσα, το βράζω 5 λεπτά.Πρέπει να «κρατάει» , γιατί δε το θέλουμε λασπωμένο. Παράλληλα έχω γεμίσει ένα μπολ με κρύο νερό που έχω προσθέσει μερικά παγάκια. Μόλις στραγγίξω το μπρόκολο, το ρίχνω αμέσω στο κρύο νερό για να σταματήσω το βρασμό. Αυτό θα του διατηρήσει το πράσινο χρώμα και δε θα είναι μουντό, παράλληλα θα έχει κρατήσει όλες τις βιταμίνες του.

Λίγα μυστικά ακόμα