Τσουρέκι με φρούτα

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τετάρτη, 04 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Εύκολο, νόστιμο τσουρέκι για όλες τις εποχές! Συνοδεύει το καφεδάκι μας!

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι για ψωμί,
  • 1 μαγιά σκόνη,
  • 1 κουτ. γλ. λευκή ζάχαρη,
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη,
  • 100ml ζεστό γάλα,
  • 30γρ. βούτυρο ή βιτάμ,
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο,
  • 1 πρέζα αλάτι.

Για τη γέμιση:

  • 50γρ. βούτυρο λιωμένο,
  • 50γρ. μαύρη ζάχαρη,
  • 80 γρ. αποξηραμένα φρούτα ή κόντιτα[αν έχετε γλυκά κουταλιού που σας έχουν μείνει είναι ό,τι πρέπει,ψιλοκομμένα],
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα,
  • 1 κουταλιά νερό,
  • 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα λιωμένη, όποια προτιμάτε, ταιριάζει πολύ πορτοκάλι ή βερύκοκο.

Γλάσο:

  • 1/2 φλ. άχνη,1 κ.σ. γάλα.
Οδηγίες

 

  • Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε την μαγιά με τη ζάχαρη,ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, την άχνη και το αυγό, ανακατεύουμε να ενωθούν, προσθέτουμε το ζεστό μείγμα γάλακτος και ζυμώνουμε μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη μας.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ζεσταίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, κανέλα, φρούτα και το νερό σε κατσαρόλακι.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο. Αλείφουμε με την μαρμελάδα και απλώνουμε το μείγμα φρούτων -γέμισης. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, κόβουμε σε φέτες 3 εκ.
  • Βάζουμε τις φέτες σε στρογγυλό ταψάκι 20 εκ.Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για 20 λεπτά ακόμη.
  • Ψήνουμε στους 200β. για 20-30 λεπτά περίπου,ανάλογα το φούρνο. Χτυπάμε άχνη και γάλα ,περιχύνουμε το χλιαρό τσουρέκι.