Κουλουράκια πασχαλινά

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αγαπημένα και διαχρονικά πασχαλινά κουλουράκια.

Συστατικά
  •    240 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο.
  •    6 αυγά ( αφαιρώ τα δυο ασπράδια).
  •    350 γραμμάρια ζάχαρη.
  •    1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, χλιαρό.
  •    30 γραμμάρια αμμωνία.
  •    4 βανίλιες.
  •    1 κιλό αλεύρι μαλακό.
Οδηγίες
  1. Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά για λίγες ώρες εκτός ψυγείου , να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.  
  2. Χτυπάμε το βούτυρο ,με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.   Προσθέτουμε ένα-ένα τ αυγά και εξακολουθούμε για λίγο το χτύπημα.   Ρίχνουμε την αμμωνία που έχουμε διαλύσει στο χλιαρό γάλα.   Ρίχνουμε λίγο- λίγο και το αλεύρι με τις βανίλιες, και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Η ζύμη μας πρέπει να είναι απαλή αλλά να μην κολλάει στα δάχτυλα.   Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στρογγυλά η ότι άλλο σχήμα θέλουμε.
  4. Στην λαμαρίνα του φούρνου, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κουλούρια σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν αρκετά.
  5. Ψήνουμε στους 180 με αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 20 -25 λεπτά.