Κοτοσουβλάκια μαριναρισμένα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Η πιο απλή και νόστιμη μαρινάδα για σουβλάκια κοτόπουλο.

Συστατικά
  • 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 2-3 Πολύχρωμες πιπεριές σε μεγάλα καρέ
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Λίγο λάδι
  • 1 κ.σ. πάπρικα ή μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Σάλτσα γιαουρτιού ( 1 γιαούρτι στραγ. 2 κ.σ. λάδι, 1-2 κ.σ.φρ. δυόσμο ψιλ/νο, αλάτι, πιπέρι)
  • Κρεμμύδια σε φέτες
  • Ντομάτες σε φέτες
  • Πίτες για σουβλάκια
Οδηγίες

 

Ανακατεύουμε σε μπολ τη μαρινάδα: το χυμό λεμονιού, το λάδι, τα μπαχαρικά .

Περνάμε στα ξυλάκια το κοτόπουλο με τις πιπεριές και μαζί με τη μαρινάδα, τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και την κλείνουμε καλά. Κατά διαστήματα γυρίζουμε τη σακούλα μας και έτσι δεν λερώνουμε το χώρο ή τα χέρια μας και είναι όλα καθαρά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες ή από την προηγούμενη μέρα.

Στραγγίζουμε από τη μαρινάδα τα σουβλάκια μας και ψήνουμε στο γκριλ ή στο μαντέμι ή στα κάρβουνα.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά και βάζοντας για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκια αφού τις λαδώσουμε και τις ψήσουμε πρώτα , ντομάτες και κρεμμύδια και στο τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε και με πιπεριές μπουγιουρντί φούρνου, ή όπως αλλιώς θέλετε εσείς.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μουλιάζουμε τα ξυλάκια για λίγη ώρα, για να μην καούν σε περίπτωση που τα ψήσουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα.