Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Τετάρτη, 09 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νόστιμο, υγιεινό και εύκολο φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    1 κοτόπουλο σε μερίδες.(μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και φιλετάκια    κοτόπουλου)
  •    10 πιπεριές κόκκινες κίτρινες πορτοκαλί και πράσινες, σε λωρίδες.
  •    1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια σε κομμάτια.
  •    1 κρεμμύδι σε φέτες.
  •    2-3 κλωνάρια μαϊντανού.
  •    1 ποτηράκι λευκό κρασί.
  •    1 ντομάτα ώριμη σε μεγάλα κομμάτια.
  •    1 καρότο,σε κομμάτια.
  •    1/2 κούπα λάδι.
  •    Αλάτι,   Πιπέρι.
  •    Μουστάρδα,   Λεμόνι.
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε για λίγο σε 5 κουταλιές λάδι τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, και το καρότο.   Σβήνουμε με το κρασί,και προσθέτουμε την ντομάτα τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.   Βράζουμε για 5 -8 λεπτά , και αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Σε ένα βαθύ ταψί η σε γάστρα με καπάκι βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου καλά πλυμένα , αλάτι και πιπέρι και τα σοταρισμένα λαχανικά μας γύρω-γύρω και ενδιάμεσα. Προσθέτουμε το λάδι και σκεπάζουμε το φαγητό.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 στην αρχή και μετά χαμηλώνουμε στους 200.   Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό, αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας για να πάρει χρώμα.
  4. Όταν είναι έτοιμο, χτυπάμε την μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και λίγο από τον ζωμό του φαγητού, και το ξαναβάζουμε στο φούρνο να πάρει μια βράση. Αν θέλουμε να δέσει η σάλτσα ,προσθέτουμε στον ζωμό και μια κουταλιά κορν φλαουρ.