Ρεβανί

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 10 Μάιος 2012
Περιγραφή

Αγαπημένη, παραδοσιακή συνταγή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 4 αυγα
  • 100 γρ ζαχαρη
  • 90 γρ αλευρι
  • 125 γε σιμιγδαλι ψιλο
  • 1 βανιλια
  • 15 γρ μπεκιν
  • χυμο λεμονι 2 κ,σ
  • 100 μλ γαλα καυτο

για το σιροπι

  • 500 μλ νερο
  • 350 γρ ζαχαρη
  • 1 κ,σ. βιταμ
  • 1 κ,σ. λεμονι
  • 1 κ,γλ. γλυκοζη
Οδηγίες
  1. Χωριζουμε τα αυγα , χτυπαμε τα ασπαραδια σε μαρεγγα. Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη να αφρατεψουν πολυ καλα, ριχνουμε και το χυμο λεμονι.
  2. Ανακατευουμε το σιμιγδαλι και το αλευρι ριχνουμε την βανιλια και το μπεκιν. Ριχνουμε το αλευρι σε 3 δοσεις στα αυγα και ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω για να μην μας ξεφουσκωσει ο χυλος. Ετσι ριχνουμε και την μαρεγγα σε 2 δοσεις και ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω.
  3. Ριχνουμε το μιγμα σε ταψι 30-33 ποντους και ψηνουμε σε θερμο φουρνο στους 180 βαθμους για 45 λεπτα.
  4. Κανουμε το σιροπι: βαζουμε το νερο με την ζαχαρη να καψει, ριχνουμε και την γλυκοζη με τον χυμο λεμονι και το βιταμ και βραζουμε για ακριβως 7 λεπτα.
  5. Όταν βγαζουμε το ρεβανι απο το φουρνο, ριχνουμε επανω αμεσως το καυτο γαλα,
  6. αφηνουμε για πολυ λιγο να κρυωσει και ριχνουμε το σιροπι.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτη ειναι η μιση δοση απο την συνταγη, εσεις αν θελετε μπορειτε να κανετε την κανονικη δοση βαζοντας τα διπλα υλικα. Η συνταγή από εδώ