Ρολό μοσχάρι

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Τρίτη, 22 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα ρολό μοσχαρίσιο με καρότα ,κουκουνάρι , ρεγκάτο , σταφίδες και γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Ένα κομμάτι μοσχάρι από λαιμό ανοιγμένο σε φύλλο περίπου 1500-1700 γραμμάρια.
  • Αλάτι,πιπέρι,λάδι.
  • 6 μέτρια καρότα περασμένα στον τρίφτη.
  • 300 γραμμάρια ρεγκάτο επίσης τριμμένο.
  • 150 γραμμάρια κουκουνάρι.
  • 100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές

Για την σάλτσα:

  • χυμό 4 πορτοκαλιών.
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο.
  • 1,5 κουταλιά σούπας ζάχαρη.
  • Άσπρο ρύζι βρασμένο και φορμαρισμένο.
  • Λαδόκολες και αλουμινόχαρτο.
Οδηγίες
  1. Αλείφουμε με λάδι το κρέας ,και πασπαλίζουμε αλάτι και πιπέρι.
  2. Στρώνουμε ένα πλούσιο στρώμα καρότου, στην συνέχεια το τριμμένο ρεγκάτο και στην συνέχεια το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
  3. Το τυλίγουμε ΣΦΙΧΤΑ με λαδόκολα και στην συνέχεια με αλουμινόχαρτο σαν καραμέλλα. Το βάζουμε σε ταψί και βάζουμε αρκετό νερό .Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 2,5 ώρες περίπου. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε φέτες το σερβίρουμε με ρύζι άσπρο και περιχύνουμε με σάλτσα γλυκόξυνη.
  5. Για την σάλτσα : βράζουμε για λίγα λεπτά τον χυμό των πορτοκαλιών με το μπαλσάμικο και την ζάχαρη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Άν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χοιρινό κρέας ,και φυσικά θα χρειαστεί λιγότερος χρόνο ψησίματος. (περίπου 1,5 ώρα).