Διπλοσοκολατένια κεκάκια με μπανάνα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νοστιμότατα και ευωδιαστά κεκάκια!

Συστατικά
  • 1 κούπα  + 2,5 κ.σ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/3 κούπα κακάο
  • 1 κ.γλ.  baking powder
  • 1 κ.γλ σόδα
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 3/4 κούπα μπανάνα λιωμένη στο μπλέντερ (2 με 2,5 μπανάνες)
  • 1/3 κούπα γιαούρτι ή  sour cream ή κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/2  κ.γλ.  vanilla υγρή 2 φιαλίδια σκόνη βανίλιας
  • 1/4 κούπα chocolate chips ή ψιλ/νη κουβερτούρα.,
Οδηγίες

 

  1. Προθερμαίνουμε στους 175ο
  2. Σε μπολ ενώνουμε αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, μπέικιν, σόδα και αλάτι, ανακατεύουμε.
  3. Στο μίξερ βάζουμε τη μπανάνα, γιαούρτι, αυγό και βανίλια. Χτυπάμε χαμηλά να ανακατευτούν ελαφρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα  για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε στο μίξερ και σιγά σιγά τα υλικά του μπολ.
  4. Δεν ανακατεύουμε πολύ μόνο να βραχούν. Στο τέλος βάζουμε και τα σοκολατενια τσιπς και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Σε ταψάκι των μάφινς βάζουμε τις χάρτινες θηκούλες και  τις γεμίζουμε κατά τα ¾ .
  6. Ψήνουμε 23 λεπτά περίπου και δοκιμάζουμε με το ξυλάκι για σουβλάκι αν   έχει ψηθεί,  αν το σουβλάκι  βγαίνει  υγρό ψήνουμε 2-3 λεπτά ακόμα.
Λίγα μυστικά ακόμα