Τηγανίτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 07 Ιούλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Τραγανές, μυρωδάτες και εύκολες μπακαλιοροτηγανίτες! Ένας διαχρονικός μεζές!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος και ξεκοκκαλισμένος
  • 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισή κούπα μπύρα
  • 1 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Σκορδαλιά

  • 4 πατάτες μέτριες βρασμένες καλά και ξεφλουδισμένες
  • 4-5 σκ. Σκόρδο
  • ½ - ¾ κούπας λάδι
  • Μερικές κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

 

  1. Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο μας αφού πρώτα αφαιρέσουμε την πέτσα του και τον κόψουμε κομμάτια. Τον βάζουμε μέσα σε μπόλικο νερό και τον αφήνουμε να σταθεί για περισσότερο από 12 ώρες και αφού αλλάξουμε μερικές  φορές το νερό του.
  2. Βγάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου από το νερό και με το χέρι αφαιρούμε τα κόκκαλα και τα χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια. Σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια με χαρτί κουζίνας.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, λάδι, λεμόνι , μπύρα, αλάτι και πιπέρι , τα χτυπάμε ώστε να έχουμε έναν παχύρευστο  χυλό.
  4. Βάζουμε το χυλό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα στο χυλό τα κομματάκια του μπακαλιάρου και ανακατεύουμε.
  5. Στο τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι. Παίρνουμε  κουταλιές από το μείγμα μας και ρίχνουμε στο καυτό λάδι, απλώνουμε λίγο και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην αρπάξουν οι τηγανίτες μας. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές.
  6. Σκορδαλιά: Χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο με λίγο λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και τις βρασμένες πατάτες μας σε κομμάτια και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας και το υπόλοιπο λάδι, μέχρι να πολτοποιηθούν οι πατάτες μας. Αποφεύγουμε να τις χτυπήσουμε πολύ. Αρχικά ρίχνουμε λίγες πατάτες στην αρχή και αφού πολτοποιηθούν αυτές συνεχίζουμε να ρίχνουμε και τις υπόλοιπες πατάτες μας.
Λίγα μυστικά ακόμα