Κοχύλια γεμιστά με κιμά

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Δευτέρα, 06 Αύγουστος 2012
Περιγραφή

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και νόστιμη συνταγή με τα ιταλικά ζυμαρικά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρμμάρια κοχύλια μεγάλα De Cecco.
  • 1 ασπράδι χτυπημένο ,
  • 500 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο.

 Για την γέμιση:

  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
  • 3 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας.
  • 3-4 σπυριά μπαχάρι.
  • 2 φύλλα δάφνης.
  • 1 κουτ.γλυκ.ρίγανη ξερή.
  • Αλάτι,πιπέρι.
  • Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.

 Για την μπεσαμέλ:

  • 150 γραμμάρια φυτίνη,
  • 150 γραμμάρια αλεύρι.
  • 1 και1/2 λίτρο γάλα.
  • 1 κρόκο αυγού.
  • Λίγο μοσχοκάρυδο.αλάτι ,πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα κοχύλια με το ανάλογο αλάτι για 15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κυμά και σωτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κυμάς και να μην σβολιάσει. Στην συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά 1 ποτήρι ζεστό νερό ,και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ,χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί ο κυμάς μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
  3. Για την μπεσαμέλ βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς επί 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το γάλα τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύοντας συνεχώς αλατοπιπερώνοντας. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε σιγοβράζοντας,την κρέμα μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε μεγάλο ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά ,τοποθετούμε τα κοχύλια . Βγάζουμε τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι από τον κυμά και βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση στο κάθε κοχύλι,και τα σκεπάζουμε με το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.και από πάνω βάζουμε με βρεγμένο κουτάλι την μπασαμέλ.
  5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

H συνταγή από το Homme Food.