Πλένουμε τα φιλέτα μας, τα αφήνουμε 15 λεπτά σε νερό και ξύδι.
Βάζουμε στο μπλέντερ το λάδι, το δενδρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό, ξύσμα, χυμό πορτοκαλιού, κρεμμύδια, σκόρδα, αλατοπίπερο να γίνουν λείο μείγμα.
Βάζουμε τα φιλέτα μας σε ταψί ή γάστρα, τα αλατοπιπερώνουμε, απάνω απλώνουμε το μείγμα-μαρινάδα. Αφήνουμε 6 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας,ή όλο το βράδυ.
Σκεπάζουμε καλά με καπάκι ή αλουμινόχαρτο το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 45 λεπτά και άλλα 30 χωρίς το καπάκι-αλουμινόχαρτο να μαλακώσει και να ροδίσει το κρέας. Αν θέλουμε προσθέτουμε και τις πατάτες να ψηθούν μαζί με το κρέας τα τελευταία 30 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχουμε φρέσκα βότανα θα βάλουμε μία γεμάτη κουταλιά σούπας αποξηραμένα.