Πίτσα λαχταριστή

recipe image
Προστέθηκε από georgia2783, Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αγαπημένη πίτσα σε 2 παραλλαγές.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 ταψιά
  • .600 γρ Αλευρι
  • 1 μαγιά (42 γρ κυβακι)
  • περιπου μισο κ.γ.ζαχαρη (για την μαγια)
  • 300 μλ χλιαρο νερο
  • 1 κ.σ. λάδι
  • κοκκινο πιπερι (λιγο μεσα στην ζυμι)
  • αλατι περιπου μισο κ.γλ

Για το πρώτο ταψί

  • Σαλτσα, σαλαμι, μανιταρια, πιπεριες,κρεμμυδι και τυρι για σκεπασμα

Για το δεύτερο ταψί

  • Σαλτσα, ζαμπον, πιπεριες, μανιταρια, ανανα κομενο σε κομματια και τυρι.
Οδηγίες
  1. Βαζω το Αλευρι σε μια λεκανη και κανω στον πατο μια λακουβιτσα. Διαλύω την μαγια και βαζω λιγο νερο και τη  ζαχαρη και το ανακατεύω με ενα πηρουνι  μαζι και με λιγο αλευρι, αν χρειαστεί  και λίγο νερο ακομα. Το αφηνω να φουσκωσει και να βγαλει  φουσκαλιτσες.
  2. Του βαζω το υπολοιπο νερο, το κοκκινο πιπερι, Αλατι, Λαδι και το ζυμωνω να παρει ολο το αλευρι,και βαζοντας ακομα λιγο λαδι στο πατο της λεκανης και αν χειαστει  ακομα λιγο Αλευρι, το πολύ να πάρει ακομα 100 γραμμαρια Αλευρι ,αλλα οχι ολο μονομιας. Να μην κολάει  στα χερια,σχεδον λιγο.
  3. Το βγαζετε απο την λεκανη και το χτυπατε στον παγκο της κουζινας, βαζετε λιγο λαδι στον πατο της λεκανης και το σκεπαζετε με μια πετσετα της κουζινας η με μεμβρανη, σε ζεστο μερος, περιπου 30 λεπτα, να φουσκώσει.
  4. Αλείφω το ταψί με λαδι. Μοιράζουμε την ζύμη στα δυο και ανοίγουμε τα φύλα και τα απλωνουμε στα ταψια. Τα πιρουνιάζουμε με ενα πηρουνι, μεχρι τον πατο. Με ενα κουταλι  βαζουμε την μιση σαλτσα και βαζουμε οτι θελουμε επανω, ή διαλέγουμε μια από τις 2 εκδοχές που σας γράφω για γέμιση. 
  5. Πανω απο το τυρι βαζω κοκκινο πιπερι,και ριγανη τρι μμενη και ετοιμα για τον φουρνο.  Ψήνουμε στους 180ο στον Αερα  για 30 λεπτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελετε να φουσκώσει γρηγορα, βαλτε την λεκανη στο νεροχύτη και βαλτε ζεστο νερο και σκεπαστε το,οπως παντα, θα ανεβει  πιο γρήγορα.

Για την σαλτσα της πιτσας βάζουμε ολα μαζι στο μπελτερ:
Ενα μικρο κουτι ντοματινια.
ενα κουταλι λαδι
ριγανη η μπαχαρικα για Πιτσα
αλατι,πιπερι.