Μοσχαράκι με κυδώνια

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Κυριακή, 04 Νοέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νόστιμη και αγαπημένη χειμωνιάτικη συνταγή και γιορτινή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 μερίδες
  • 1 κιλό και 200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια από κιλότο ή σπάλα
  • 5 μέτρια κυδώνια
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κούπα κρασί κόκκινο ή μαρσάλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Μερικά σπυριά μπαχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κονκασέ περασμένο στο μούλτι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας που το διαλύουμε σε 1 κούπα νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος στο λάδι, να ροδίσουν ελαφρά. Καλύτερα να τα σοτάρετε σε 2 δόσεις τα κρέατα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ακόμα για λίγο.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
  4. Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το κρασί και  ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ μαζί με το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί το κρέας περίπου μια ώρα. Ελέγχουμε το φαγητό μας και αν χρειάζεται προσθέτουμε κατά διαστήματα ζεστό νερό. Στη μισή ώρα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε φέτες δηλ. το ένα κυδώνι σε 8 κομμάτια.
  6. Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια και πάνω στο κρέας, ρίχνουμε σάλτσα πάνω στα κυδώνια, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν μαζί με το κρέας περίπου 20 λεπτά.
  7. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό, μόνο από το πλάι βάζουμε την κουτάλα μας και κάνουμε έλεγχο αν το φαγητό είναι εντάξει στο πάτο και δεν έχει πιάσει. Ελέγχουμε το αλάτι και κατεβάζουμε το φαγητό μας από τη φωτιά. Το φαγητό ψήνεται σε μέτρια φωτιά. Το ανακάτεμα γινεται γυρνώντας πλαγίως και κυκλικά την κατσαρόλα.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα