Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Κυριακή, 04 Νοέμβριος 2012
Περιγραφή

Μια τόσο κλασσική συνταγή όσο και αγαπημένη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Ένα μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια.
  • 1 κύβο κνορ κότας.
  • 200 γραμμάρια χοντρό κριθαράκι.
  • 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 2 καρότα τριμμένα.
  • 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας.
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο.
  • Λίγους κόκκους μπαχάρι.
  • Αλάτι και πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ροδίζουμε καλά σε φαρδιά κατσαρόλα με το λάδι που κάψαμε. Στην συνέχεια βγάζουμε το κοτόπουλο και βάζουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε και το καρότο, και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε πάλι το κοτόπουλο και σβύνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι,τον κύβο και τον χυμό της ντομάτας. Επίσης προσθέτουμε 1,5 λίτρο ζεστό νερό.
  2. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις το κοτόπουλο πάρει βράσει με το νερό το αδειάζουμε με προσοχή σε ταψί φούρνου και το ψήνουμε για 30 λεπτά.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι ,ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα ακόμη. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε προσεχτικά για να μην μας κολλήσει το κριθαράκι.
  4. Λίγο πριν το τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και αποψήνουμε το φαγητό μας.Σερβίρουμε ζεστό με πράσινη σαλάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Βρήκα την συνταγή στις e- suntages.gr