Cinnamon κολοκύθας

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2012
Περιγραφή

Κολοκύθα,κανέλα και γλάσο λευκό ή καραμέλας που δένουν υπέροχα μεταξύ τους,ένα πανεύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
16 ρολάκια

Για τη ζύμη:

  • 4-4 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 1 φακελάκι μαγιά,
  • 1/4 φλ. πολύ ζεστό νερό,
  • 1/2 κ. γλ. άχνη ζάχαρη,
  • 1/2 φλ. πουρές κολοκύθας,(πολτοποιημένη κολοκύθα στο μούλτι),
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 1/4 φλ. λιωμένο βούτυρο,
  • 1 κ.γλ. αλάτι,
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο,
  • 1 κ.γλ. κανέλα,
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή ένα φακελάκι άρωμα,
  • 1 αυγό,
  • 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη.

Για τη γέμιση:

  • 5 κ. σ. λιωμένο βούτυρο,
  • 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη,
  • 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη,
  • 2 κ. σ. κανέλα.

Γλάσο λευκό:

  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη,
  • 1/4 φλ. τυρί κρέμα,
  • 1/4 φλ. γάλα,
  • 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας.

Γλάσο καραμέλας:

  • 1/4 φλ. βιτάμ,
  • 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη,
  • 2 κ.σ. γάλα,
  • 1 βανίλια ή 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας,
  • 1/4 κ.γλ. κανέλα,
  • 3/4 φλ. άχνη.
  • 1/4 φλ. πασατέμπο για το τέλος.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μπολ το ζεστό νερό,τη μαγιά και την άχνη,ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτά το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα μαγιάς τον πουρέ κολοκύθας,την κρέμα γάλακτος,αλάτι και μπαχαρικά,βανίλια,το αυγό και την κρυσταλλική ζάχαρη,ανακατεύουμε με σπάτουλα ή χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά καλά μέχρι να ενωθούν.
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας καλά μέχρι να το απορροφήσει,ΜΗΝ το ρίξετε όλο μαζί!Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη,τη βάζουμε σε μπολ λαδωμένο,σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε πάγκο αλευρωμένο,την ξεφουσκώνουμε και ανοίγουμε φύλλο ορθογώνιο.
  5. Βουτυρώνουμε πολύ καλά το φύλλο και πασπαλίζουμε με κανέλα-ζάχαρη καστανή και κρυσταλλική.
  6. Βρέχουμε τις άκρες του φύλλο με λίγο νεράκι και τυλίγουμε σε ρολό.Κόβουμε το ρολό σε 16 μικρά ρολάκια,τα βάζουμε σε ταψάκι,σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν πάλι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο αντιστάσεις για μισή ώρα να ροδίσουν.
  8. Ετοιμάζουμε το λευκό γλάσο χτυπώντας όλα τα υλικά στο μίξερ και περιχύνουμε τα ρολάκια μας μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
  9. Για την καραμέλα βάζουμε σε μπρίκι το γάλα με τη ζάχαρη
  10. για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας να λιώσει,αφαιρούμε από τη φωτιά,αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τη βανίλια,κανέλα,άχνη και βιτάμ.Χτυπάμε καλά με μίξερ ή στο χέρι σε πηχτό γλάσο και πασπαλίζουμε τα ρολάκια μας.
  11. Πασπαλίζουμε με καθαρισμένο κολοκυθόσπορο,αν θέλουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ την κολοκύθα δεν την πολτοποίησα αλλά άφησα λίγα την έτριψα γι αυτό φαίνονται κάποια κομματάκια,μου άρεσε περισσότερο έτσι! Δείτε εδώ και το βίντεο για λεπτομέριες

Το βίντεο από το ίντερνετ!