Βαζουμε τις πατατες να βρασουν σε μπολικο νερό ,καθαρισμένες και κομμενες στα 4, οταν μαλακώσουν τις πολτοποιούμε.
Ριχνουμε το γαλα και ανακατευουμε μεχρι να το πιουν...(προσεχουμε και ριχνουμε λιγο-λιγο για να το πινει), το τυρί, τους κρόκους, αλατι, πιπερι και το μυρωδικο μας.
Χτυπαμε τα ασπράδια καλά και τα ρίχνουμε στο μίγμα, κανουμε μπαλίτσες απο το μιγμα μας ,το οποίο αφήνουμε 1 1\2 ωρα στο ψυγειο και τις κυλαμε πανω στο μιγμα φρυγανια-σιμιγδαλι που εχουμε βάλει σε βαθυ πιατο...
Τηγανιζουμε σε μπολικο λαδι μεχρι να ροδισουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σημειωση:αν το μειγμα χρειαζεται να ειναι πιο σφιχτο και δεν εχουμε πατατα περισσευμα ,προσθετουμε λίγο σιμιγδαλι.