Φιογκάκια ή δίπλες

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2012
Περιγραφή

Με καρύδια και σιρόπι η συνταγή της μάνας μου, τα φιογκάκια της, όμοια με τις δίπλες!

Συστατικά

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη ,
  • 2 ποτήρια νερό.
  • 1 ποτηράκι κρασιού μέλι.

Για την ζύμη:

  • 5 αυγά
  • 3 ποτήρια αλεύρι.
  • Καρύδια ,κανέλα ,λάδι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά και μετά το βράσιμο προσθέτουμε το μέλι.
  2. Ζυμώνουμε τα αυγά με το αλεύρι και ανοίγουμε 3 φύλλα. Κόβουμε λωρίδες 4 εκατοστών, και αυτές τις κόβουμε κομμάτια 8 εκατοστών. Κάνουμε ένα μικρό κόψιμο στο κέντρο και περνάμε μέσα από αυτήν την μια πλευρά του κομματιού. Έτσι σχηματίζεται ένα φιογκάκι.
  3. Τηγανίζουμε τα φιογκάκια σε καυτό λάδι και μετά τα βουτάμε στο σιρόπι για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλισμένα με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα!
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι παραδοσιακό Θρακιώτικο γλυκό που το κάνανε κυρίως για τις λεχώνες ,όταν πηγαίνανε να τις επισκεφτούν και σε άλλες γιορτινές μέρες βέβαια!