Μπριζόλες κρασάτες

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2012
Περιγραφή

Ένα νόστιμο ,εύκολο και γρήγορο  φαγητό που μπορεί να γίνει με μπριζόλες λεπτές χωρίς κόκκαλο, αλλά και με φιλετίνια μοσχαρίσιου κρέατος.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3 μερίδες
  • 3 λεπτές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο ή μισό κιλό περίπου φιλετίνια λεπτά από κιλότο μοσχαρίσιο
  • ¼ κούπας αλεύρι
  • Λίγη ρίγανη και θυμάρι φρέσκα
  • Σάλτσα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • Μερικές κουταλιές της σούπας λάδι + λίγο βούτυρο
  • 1 κούπα κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. γουόστερ σος
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες
  1. Κόβουμε σε λεπτά φιλετίνια  το κρέας , κάθετα στις ίνες του ή κόβουμε μπριζόλες κόντρα ή σπαλομπριζόλα χωρίς κόκκαλο λεπτές κι αυτές. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε, τινάζοντας το πολύ αλεύρι.
  2. Ζεσταίνω το λάδι με το βούτυρο και σοτάρω τα φιλετίνια σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βγάζω από το τηγάνι και τα διατηρώ ζεστά.
  3. Ρίχνω στο τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο, ξύνω τον πάτο του τηγανιού, ανακατεύω για 3-4  λεπτά και ρίχνω το κρασί, τη μουστάρδα, αφήνω να πάρει μια βράση και ρίχνω το λεμόνι, τη γούστερ σος και διορθώνω το αλατοπίπερο, ρίχνω και τα μυρωδικά μέσα και το αφήνω για 2-3 λεπτά στη φωτιά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό.
  4. Προσθέτω στη σάλτσα μου τα φιλετίνια ή τις μπριζόλες και αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά . Σβήνω τη φωτιά και είναι σερβίρω με ρύζι ή πατάτες πουρέ ή Νιόκι.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο Δρίσκας φτιάχνει τη συνταγή με φιλετίνια κιλότου, εγώ τα έφτιαξα με λεπτές χωρίς κόκκαλο μπριζόλες και έγινε νοστιμότατο το φαγητό μου.