Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα νεροβράζουμε 15΄ξαφρίζοντάς τα.
Ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ελαφρά, να γυαλίσουν λίγο, προσθέτουμε τα ρεβίθια να σοταριστούν κι αυτά ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες , αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε κύμινο και τον κύβο και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα.
Ξεπλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε, ρίχνουμε και 1 φλ. νερό ζεστό, αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν καλά όλα τα υγρά του φαγητού.