Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα. Σταματάμε και ανακατεύοντας με σπάτουλα προσθέτουμε την άχνη λίγη-λίγη.
Βάζουμε σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα την μαρέγκα σε στρογγυλό σχήμα. Ψήνουμε 4 ώρες σε θερμοκρασία 90 βαθμών. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στον σβηστό φούρνο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή κρέμα δίχως ζάχαρη. Την προσθέτουμε επάνω στην παύλοβα.
Χωρίζουμε τις φράουλες στην μέση ,και βάζουμε τις ομοιόμορφες επάνω στην τούρτα, φυσικά αφου τις καθαρίσουμε.
Τις υπόλοιπες τις περνάμε από το μούλτι και τις βράζουμε για λίγα λεπτά με τα άλλα 50 γραμμάρια άχνης.
Αφού κρυώσει η σάλτσα γαρνίρουμε μαυτήν την Παύλοβα μας! Τρώγεται φρέσκια.