Αγαπημένη μακαρονάδα από τα Παλιά και …νόστιμα. Την έκανε η μητέρα μου με κρέας και στο ζουμί του κρέατος του κοκκινιστού έριχνε νερό και έβραζαν τα μακαρόνια. Τώρα θα την κάνουμε χωρίς κρέας, που όμως δεν χάνει τη νοστιμιά και τις μνήμες της. Οι εκδοχές είναι 2, νηστίσιμη και αρτύσιμη.
Δεν έβαλα σήμερα πιπεριές στη συνταγή. Μερικές φορές βάζω και χρωματιστές
Αν χρειαστεί περισσότερο νερό για να βράσουν τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο λίγο ζεστό νερό.
Μπορούμε να τα κάνουμε και καυτερά βάζοντας πιπερίτσα καυτερή ή μπούκοβο.
Τη συνταγή με μερικές αλλαγές ή προσθήκες , τη θυμήθηκα βλέποντας τη συνταγή από εδώ