Κουλουράκια πορτοκαλιού

recipe image
Προστέθηκε από ελσα, Παρασκευή, 10 Μάιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νοστιμότατα κουλουράκια με ένα πανέμορφο σχέδιο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
80 κομμάτια περίπου

•1 βιτάμ

•2 φλ.τσ. ζάχαρη

•4 αυγά

•1/2 φλ.τσ. γάλα

•1/2 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι

•ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια

•1/2 κ.γλ.αλάτι

•1 κ.γλ.σόδα φαγητού

•1 φακελάκι μπέικιν

•αλεύρι όσο ''σηκώνει''-περίπου 1 κιλό

•1 αυγό για το άλειμμα και σουσάμι.

Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε σιγά-σιγά. Αν χρειαστεί ,που συνήθως χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη- όσο ένα τρουφάκι- και πλάθουμε τα κουλουράκια. Προσοχή να μη πλάσουμε μεγάλα κουλουράκια γιατί φουσκώνουν αρκετά, γίνονται σχεδόν διπλάσια.
  3. Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν ,περίπου 10-20 λεπτά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το βούτυρο δεν πρέπει να είναι μαλακό-soft. Μπορεί όμως να αντικατασταθεί από φυτίνη. Βγαίνουν 4 ταψιά.

Tροποποιημένη συνταγή από τις "Συνταγές της Παρέας"