Καρυδόπιτα σιροπιαστή

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Πέμπτη, 13 Ιούνιος 2013
Περιγραφή

Η φίλη μου η Στέλλα με κέρασε πριν χρόνια αυτήν την καρυδόπιτα την πεντανόστιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1&1/2 ποτήρι νερού καρύδια κοπανισμένα.
  • 3 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 ποτήρια ζάχαρη.
  • 1 ποτήρι γάλα.
  • 2 φακελάκια μπαίκιν(40 γραμμάρια)
  • 2 βανίλιες άρωμα.
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο.
  • 1 βιτάμ πακέτο σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 7 αυγά.
  • 1 κουταλάκι κανέλα και γαρύφαλλο σκόνη μαζί.

Για τι σιρόπι:

  • 3 ποτήρια νερό ,
  • 2 ποτήρια ζάχαρη,
  • 1 κουταλιά σούπας γλυκόζη,
  • λίγο λεμόνι ,
  • λίγο κονιάκ,
  • 1 ξυλάκι κανέλας.

Για το γαρνίρισμα:

  • σαντιγί , τρούφα, η κακάο η κουβερτούρα τριμμένη.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα κροκάδια, στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το μπαίκιν ,το γάλα, τις βανίλιες το κακάο , το κανελογαρύφαλλο και στο τέλος τα καρύδια.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 34 νούμερο ,ρίχνουμε το μείγμα ,το στρώνουμε να είναι παντού ίδιο ύψος και το ψήνουμε σε φούρνο που προθερμάναμε και κατεβάσαμε στους 170 βαθμούς περίπου 45 λεπτά η ώσπου να βγεί καθαρή η λάμα του μαχαριού που θα βάλουμε μέσα. Το κρυώνουμε καλά.
  3. Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού 2-3 βράσεις ,το αφήνουμε να χλιαρίνει κάπως και ρίχνουμε με μικρό κουτάλι το σιρόπι στο κρύο γλυκό σιγά-σιγά ,να πάει παντού.
  4. Όταν κρυώσει εντελώς το γαρνίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε από πάνω τρούφα ,η κακάο η τριμμένη κουβερτούρα.