Φιλέτα ψαριού ρολά με λαχανικά

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Κυριακή, 16 Ιούνιος 2013
Περιγραφή

Νόστιμο υγιεινό και ευπαρουσίαστο πιάτο. Αρέσει ακόμη και σαυτούς που δεν είναι λάτρεις του ψαριού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    8 φιλέτα ψαριού κυρίως γλώσσας.
  •    3 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κομμάτια.
  •    1&1/2 κούπας λάδι.
  •    1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο.
  •    1 κύβο κοτόπουλου βιολογικό.
  •    3 κρεμμύδια σε φέτες.
  •    4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια.
  •    Μισό ματσάκι μαϊντανό.
  •    2 πιπεριές Φλωρίνης .
  •    Λίγη ρίγανη.
  •    Αλάτι.   Πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Σε μισή κούπα λάδι σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές σε κομματάκια, και προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον κύβο και την ρίγανη. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 10 λεπτά περίπου, και να μείνει σχεδόν με το λάδι της.
  3. Πλένουμε τα φιλέτα και αφού τα στραγγίσουμε καλά και τα αλατίσουμε , τα βάζουμε σε σειρές σε ένα πυρέξ. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε ίσες ποσότητες σάλτσας λαχανικών στα φιλέτα, και τα ρολάρουμε.
  4. Την σάλτσα που μας περίσσεψε την ρίχνουμε μέσα στο ταψί, γύρω από τα φιλέτα. Βάζουμε σε κάθε ρολάκι από μια φέτα ντομάτας για να μην ξεραίνεται στο ψήσιμο. Περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι, και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 περίπου (ανάλογα το φούρνο ) στον αέρα .
Λίγα μυστικά ακόμα

Ο κύβος κοτόπουλου πηγαίνει πολύ σαυτό το φαγητό και δίνει νοστιμιά. Αν θέλουμε να τον προσθέσουμε προσέχουμε την ποσότητα αλατιού που θα βάλουμε. Τα φιλέτα δεν πρέπει να παραψηθούν γιατί θα στεγνώσουν.