Χοιρινά πλευρά στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τρίτη, 09 Ιούλιος 2013
Περιγραφή

Χοιρινό με κόκκαλο ψητό στο φούρνο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    1.500 γρ. Κρεας χοιρινο παχια πλευρα με μπολικο κρεας επανω
  •    6 /8 κρεμμυδια κομμενα σε χοντρα κυβακια
  •    6 σκελιδες σκορδο
  •    250 γρ μαυρη μπυρα η κοκκινο κρασι
  •    1 μεγαλο κλωναρι δεντρολιβανο
  •    λιγη μαντζουρανα
  •    αλατι, πιπερι
  •    500 γρ ζωμο κρεατος απο κυβο
  •    3 κ.σ. λαδι ή φυτινη
  •    1 κ.σ. κορν φλαουερ
  •    4 κ.σ. νερο
Οδηγίες
  1. Αλατοπιπερωνουμε καλα το κρεας.   Σε τηγανι σοταρουμε καλα το κρεας με το δεντρολιβανο και την μαντζουρανα.   Ριχνουμε και το σκορδο.
  2. Βαζουμε σε ταψι τα κομμενα κρεμμυδια και βαζουμε στη μεση το κρεας, ριχνουμε και τον ζωμο.
  3. Ψήνουμε σε ζεστο φουρνο στους 180 βαθμους για 2 ωρες, ποτε ποτε ριχνουμε επανω το κρασι η την μαυρη μπυρα,     αν χρειασθεί προσθετουμε λιγο ζωμο απο κυβο ακομη.
  4. Όταν το κρεας βράσει, το καταλαβαινουμε, οταν τα κοκαλα βγαινουν ευκολα οταν τα τραβαμε. Βαζουμε το κρεας σε πιατελα.  
  5. Με το μινι πιμερ χτυπαμε τον ζωμο με ολα του που εχει μεσα,   ανακατευουμε το κορν φλαουερ και το νερο μαζι και το ριχνουμε στην σαλτσα, αφηνουμε να παρει μια βραση και να δεσει.